Real Madrid-Efes Pilsen Eşleşmelerine Bakalım  

Posted by basketçi



Efes Pilsen birebir oyuncuların çarpışacağı veya ön plana çıkacağı bir maçtan ziyade sistemlerin ve basketbol zihniyetinin ön plana çıkacağı bir karşılaşmaya çıkacak. Fakat yinede eşleşmelerde birbirine cevap verme açısından önem taşıyor olacak. Çünkü bazen işleri iterek kakarak öteleyerek yürütmeniz gerekebiliyor. 
Jaric bugüne kadar oynadıkları her maçta üstünlük sağladığı Kerem Tunçeri'ye karşı oynayacak. Kerem'in işi çok zor çünkü fiziksel olarak birbirlerine yakın olsalar da zekâ ve yetenek olarak Jaric'in çok gerisinde olmasının yanı sıra atletik olarak da 2–3 gömlek altında. Kerem'in Jaric'i durduramayacağını artık öğrendik fakat Kerem'i de fazla küçümsememek lazım. Kerem hücumda mutlaka daha etkin olmak zorunda.
 Kaukenas, Bullock birbirlerinden farklı tipte fakat kendilerine özgü silahları ile can yakan oyuncular. Karşılarında Thorton ve Charles Smith olacak. Yekünde hücum potansiyeli olarak daha iyi gözükseler de savunmada onlara karşı yaratacakları farkla bu ikiliye üstünlük sağlayacağımızı umuyorum. Özellikle Thorton alçak postta kimi sırtına alsa bire birde onu mahvedebilir.

Garbajosa bu maçta karşısında hiçte ummadığı bir Nachbar bulabilir. Nachbar  şimdiye kadar ortaya net bir görüntü koyamadı artık oynaması gerekiyor. Savunulması aslında zor olan bir Gabajosa'ya karşı Nachbar'ında kendi kişisel özelliklerine yakın olması sebebiyle fazla zorlanmayacağını aksine hücumda Garbajosa ile eşleşmeleri durumunda ona kâbus yaşatacağını düşünüyorum. Nachbar Real Madrid'e transfer olmak ve istediği ücreti de kabul ettirmek istiyorsa kendisini bir kez daha göstermesi için bundan daha iyi bir maç olamaz. Garbojosa bir an bile unutulmaması gereken bir adam. Fazla sıçrayamaz, hızlı koşamaz, çevik değildir, blok yapamaz, ribaund canavarı değildir ama maç biter bir bakarsınız 20 sayı 9 ribaunt, 4 asist yapmış ve maçı takımına kazandırmış o yüzden bu maçta belki de en çok iş düşecek adam Nachbar olacaktır.
Reyes sakatlıktan döndü ama bence Kaya Peker karşısında hiç şansı yok. Kaya'yı savunabilecek kapasitede değil. Kaya ise Reyes'in hücum ribauntlarına çok dikkat etmeli. Kaya son zamanlardaki formunu devam ettirirse Reyes karşısında haftanın MVP'si olabilir.
Gelelim bir başka MVP adayına. Malum Efes Pilsen ile oynayan takımın uzunu hep o haftanın MVP'si seçiliyor. Velickovic bu haftanın en doğal MVP adayı o yüzden. Açıkçası Santiago+Kasun+Dusan+Ermal hepsini yollasak Velickovic'i alsak gözü kapalı onay veririm.  
 Prigioni hücumda potaya çok az bakan bir isim ama pasları çok can yakıyor. Ender ile eşleştiklerinde her açıdan Ender'e üstünlük sağlayacaktır fakat Ender hızını silah haline getirirse eşsiz top sürme yeteneğinin yardımıyla Prigioni'yi geçip rakip takımı eksik bırakıp yardıma gelen tarafın uzununa topu ulaştırabilirse ondan en iyi verimi almış oluruz.
 Topu yere çarptırarak pas atmak çok ince bir iştir. Yere çarptıracağınız noktayı, sertliğini ve sıçrama seviyesini iyi ayarlamanız lazım. Prigioni sanırım bu pasta dünyanın en iyilerinden birisi o yüzden ikili oyunlara çok dikkat etmek ve pas kanallarını örtmek  gerekiyor.

Lavrinovic ikizlerinin olduğu her takım zaten doğal bir tehlikedir. Nachbar veya Kaya onu kim tutuyorsa işi çok zor olacak. Savunmada onu faul problemine sokmak gerekiyor zira bazen çabucak faul problemine girebiliyor. 
Bu maç Schumpert'in maçı da olabilir çünkü Efes Pilsen Ataman'ın çok sevdiği 4 kısaya döndüğü anlarda Lavrinovic veya Garbojosa ile eşleştiğinde boy olarak onlara oranla kısa kalmasına rağmen oyun tarzı olarak 3 sayı çizgisi civarında dolaşmayı seven rakiplerini seve seve oraya kadar kovalayacaktır. Hücumda ise bu maçta Schumpert’in bolca 3 sayı isabeti bulmasını bekliyorum.
Nasıl başlarsak öyle devam edermiş umarım Efes Pilsen iyi bir başlangıç yapar.


İlker KESER

http://naumoski7.blogspot.com/


Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 26 Ocak 2010 Salı at 05:30 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails