Efsaneleri Çarptılar  

Posted by basketçi

Milli basketcilere 'son saniye' vurgunu


İzmir'de, dolandırıcı çetesi, spora da el atmış. Çetenin, 'sponsor bulacağım' diyerek eski Milli basketbolcular İbrahim Kutluay ile Harun Erdanay'ı 70 bin dolar dolandırdığı ortaya çıktı
basketman

İzmir polisinin geçtiğimiz aralık ayında dolandırıcılık çetesine yönelik düzenlediği operasyonda çete lideri olarak İrfan Erbarıştıran gözaltına alınırken, kendisine bilgi sızdırdığı iddia edilen Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü ise açılan soruşturma sonrasında görevden alınmıştı. Kendisini MİT ve derin devlet mensubu olarak tanıtıp, birçok firma ve şahsı dolandırdığı tespit edilen Erbarıştıran cezaevine konuldu. Ancak dolandırıcılıktan sabıkalı çete liderinin Milli basketbolcular İbrahim Kutluay ile Harun Erdenay'ı da 'sponsorluk' hilesiyle dolandırdığı ortaya çıktı.

SAVCILIĞA ŞİKåYET
Milli basketbolcular İbrahim Kutluay ve Harun Erdenay, Erbarıştıran'ın sponsor bulma sözü verip kendilerinden toplam 70 bin dolar aldığını ve bu sözü yerine getirmediği için savcılığa suç duyurusunda bulundu. İki basketbolcu dün İstanbul Emniyeti'ne gelerek ifade verdi. Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın Erdenay ve Kutluay'dan alınan ifadeleri, 2 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı'nın sanık olarak yer alacağı çete soruşturması ile ilgili iddianameye ekleyecekleri öğrenildi.
Devrim TOSUNOĞLU/İSTANBUL
_AKŞAM_

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 27 Ocak 2010 Çarşamba at 04:51 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails