Eski Fenerbahçeli Büyük Basketbolculardan Altan Dinçer'i Kaybettik  

Posted by basketçi



Türk basketbol ailesi duayen isimlerinden Altan Dinçer’i kaybetti. 78 yaşındaki Altan Dinçer, bu sabah saat 06.00′da vefat etti. Altan Dinçer’in cenazesi yarın (13 Ocak Çarşamba) öğle namazını mütakip Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak (Resimde sağ üst)
193)2 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Altan Dinçer, 1948′de Vefa’da basketbola başladı. Spor yaşamını Fenerbahçe (1954-1958-1961-1962) ve Modaspor (1958-1961) basketbol takımlarında sürdürdü. “Yenilmez Armada” lakaplı Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe kadrosunda yer aldı.
Altan Dinçer, 1952 Helsinki Olimpiyatları’ na katılan ve 1955′te Ordulararası Basketbol Dünya Şampiyonası’nda ABD’nin ardından ikinci olan Ordu Milli takımlarının ilk beşinde yer aldı. 64 kez formasını giydiği milli takıma 14 kez kaptanlık yaptı. Üç yıl (1955-1957) İstanbul Basketbol Ligi sayı krallığını kazandı.
Milli Takım yöneticiliği yapan Altan Dinçer,Turgay Demirel’in Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı ve Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Hakemlikle ve Disiplin Kurulu’nun yeniden yapılanmasıyla ilgili önemli çalışmalara imza attı.
Hürgün Gazetesi’nde basketbol yazarlığı da yapan Altan Dinçer, Türk basketbolunun önemli sporcu ve yöneticilerinden biriydi. Altan Dinçer’in iki oğlundan Kemal Dinçer de eski bir basketbolcu ve halen Türkiye Futbol Federasyonu Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Diğer oğlu Haluk Dinçer ise Sabancı Holding Perakende Grup Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Altan Dinçer’e rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.
(TBF)
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 12 Ocak 2010 Salı at 05:10 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails