Dünyanın Dilinden Kurtulamadık  

Posted by basketçi

‘Müslüman hukukuna uymak için uzun tayt giydiler’

 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ponpon kızların İran maçlarına muhafazakâr formalarla çıkmasını New York Times’tan sonra Daily Mail de haber yaptı

‘Müslüman hukukuna uymak için uzun tayt giydiler’
 
DIŞ HABERLER SERVİSİ - SPOR SERVİSİ
İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden Daily Mail, Türkiye’de düzenlenen Basketbol Dünya Kupası’nda gösteri yapan ponpon kızların, İran’ın maçlarına muhafazakâr formalarla çıkmasına dikkat çekti.
İki milyon tirajlı gazete, ABD-İran maçına çıkan ponpon kızların kısa şortlar ve dar t-shirtlerden oluşan üniformaları yerine bol t-shirtler ve uzun taytlar giydiğini yazdı. Gazeteye göre organizatörler bunun “İslam

‘Biraz düzenleme yapmak’
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genel Sekreteri Patrick Baumann konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada “Mesele, bir kültüre saygı duymakla basketbolun tüm heyecanını ve eğlencesini yansıtmak arasında bir denge kurmak. Bunun için biraz düzenleme yapmak gerekiyorsa, bizim için sorun değil” demişti.
Gazete, turnuvada ponpon kızları yer almasının çoğunluğu Müslüman ancak laik olan Türkiye için de problem yarattığını belirtti. Haberde şöyle denildi:
“Türkiye’nin son iki maçında ponpon kızlar yoktu. Diğer maçlarda ise yetkililer, kızlar performanslarını sergilerken arkalarını döndü. Bir kaynağa göre, Başbakan Tayyip Erdoğan ve türbanlı eşinin katıldığı RusyaAK Parti hükümeti yetkilileri, gayri resmi olarak ponpon kızların sahneye çıkmamasını istedi.”
hukukuna uymak için” yapıldığını söyledi. Haberde, “Bu önlem de İranlıların gönlünü almaya yetmedi, İranlı yetkililer kızlar sahneye çıkınca arenayı terk etti” dendi. Daily Mail “Ponpon kızlar aşırı muhafazakâr İran’ı temsil etmek için uygun giyindiler” yorumu yaptı.  maçında, politik İslam kökenleri olan
Kızlar beklemede
Basketbolda ülkemizde daha önce düzenlenen birçok organizasyonda da sahneye çıkan ancak Ankara’da oynanan Dünya Şampiyonası C Grubu maçlarında gösteri yapmaları engellendiği için tartışma konusu olan Ukraynalı grup Red Foxes’ın bugün İstanbul’da sahaya çıkıp çıkmayacakları merak konusu oldu. Özellikle Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın izlediği Rusya maçında gösteri yapmayan, Türkiye’nin diğer karşılaşmalarında ise sadece ilk periyotlarda, oldukça kapalı kıyafetlerle şovlarını sunan Red Foxes’ın direktörü Elena Roshkova, Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte, yıllardır geldikleri Türkiye’de ilk kez yerel organizasyon komitesi (TBF) tarafından kendilerine ramazan ayı dolayısıyla kıyafetlerine dikkat etmeleri gerektiğinin söylendiğini, Rusya maçından önce ise gösteri yapmayacaklarının bildirildiğini ifade etmişti.  İstanbul’daki eleme grubu maçları öncesindeki durumları ile ilgili görüşlerini aldığımız Elena Roshkova, “İlk gün programında yer aldığımızı biliyoruz. Ancak ikinci gün, yani Türkiye’nin maçıyla ilgili bir program bize verilmedi. Gösterimizi yapacağımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı. Roshkova, yeni bir uyarı alıp almadıkları veya Türkiye maçlarında yine kapalı kıyafetlerle mi yer alacakları sorusunu ise yanıtsız bıraktı.
_milliyet_
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi Paylaş

This entry was posted on 5 Eylül 2010 Pazar at 03:10 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails