Kim Bu Ayhan Tumani?  

Posted by basketçi

 
Ayhan Tumani ismini ilk olarak Beşiktaş'ın transfer listesine girmesiyle duymuştuk. Daha doğrusu takımın teknik direktörü Daum ısrarla bu adamı istiyordu ama yöneticiler bir türlü almak bilmiyorlardı.
Çoğunuz bu adamı sahada izlememişsinizdir. Açıkçası ben onu sahada canlı izleme şerefine!! nail oldum. 
Adı Beşiktaş ile bizzat teknik direktörünün ağzından sürekli anılan bu adam; Beşiktaş'a transfer olamamış ama memleketi olan Hatay'a gelip 2. lige transfer olmayı başarmıştı. Bende Hatay Spor tribünlerinde oturduğum bir gün Tumani'yi sahada canlı olarak izledim.
Aradan uzun yıllar geçti ve köprünün altından sular akmaktan artık bitap düşmüşken, Daum yine yeni yeniden ülkemize dönmüş ve Fenerbahçe'nin başına geçmişti. 
Dahi Daum'un yanında; daha önce futbolcu olarak yanına alamadığı Ayhan Tumani sağ kol olarak duruyordu. 
Köln Spor Akademisini 3. olarak bitirip “UEFA Pro Lisans”  almaya hak kazanan Tumani; son olarak akademideki eğitim çerçevesinde FC Köln'de Christoph Daum'un yanında 9 haftalık staj yapmıştı. Almanya ve Hollanda takımlarında futbol oynayan gurbetçi topçumuz Köln'den bu yana Daum'un tercümanlığını yapıyor. 
Ama Türkiye'de sanırım ona da ayrı bir tercüman gerekiyor. 
Şimdi ben çok merak ediyorum acaba Daum ile Tumani arasında nasıl kuvvetli bir bağ varki  Beşiktaş'a futbolcu olarak alamadığı Tumani'yi, Fenerbahçe'ye yardımcısı olarak kazandırdı.

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 29 Ocak 2010 Cuma at 11:48 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

Adsız  

Arkadaş sen futboldan anlıyo musun ki böyle adamlar hakkında yorum yapıyosun?Daum'un ilgisini çeken biri olmasa neden bu kadar peşinden koşsun??We Ayhan Tumani'yi Beşiktaş'a almak isteyen Daum değil Van Eck'ti!!!

18 Şubat 2010 03:29

van eck'in futbolcu istemek için nasıl bir yetkisi vardı ki?

18 Şubat 2010 03:41

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails