Kesik Yemiş Hayatlar  

Posted by basketçi



Basketbolda takıma giremeyen yâda süre verilmeyen oyuncu için ‘’KESİK’’ yedi denir. Basketbol da hiç ummadığınız an hiç ummadığınız bir şekilde kesik yiyebilirsiniz. NBA de şampiyonluk yaşarsınız, All-Star olursunuz ama milli takım koçu size kesik atabilir. O yüzden ben hiç kesik yemem diyemezsiniz.

Mehmet Okur


Mehmet Okur’dan kısaca bahsettik, Koç Tanjevic’in tekdüze ve sıradan basmakalıp sisteminde Oğuz Savaş, Hüseyin Beşok, Mehmet Okur gibi klas her işi yapabilen ama orjin pivot oyunculara asla yer yoktur. Sizi ya 4 numara oynatmaya iter yâda benchin derinliklerine iter.
NBA denen en devlerin oynadığı ligde en devlerin arasına girip All-Star seçilirsiniz en devlerin arasından sıyrılıp şampiyon olursunuz fakat Fatih Solak’ı size tercih ederler ve KESİK yersiniz.

Ömer Onan


Efes Pilsen gibi dev bir altyapıdan gelip A takımda kaptanlığa kadar yükselirsiniz fakat Euro Leage de üç sayılık atışları en yüzdeli sokan oyuncu olmanıza rağmen KESİK yersiniz. Koç Mahmuti sizi keser ve takımda fazla süre vermez. Sizde tası tarağı toplayıp Fenerbahçe’ye gidersiniz. Aklınızda KESİK yediğiniz takım vardır, ondan intikamınızı Ülker’e geçerek alırsınız ve karşılaştığınız ilk finalde eski koçunuzu mahçup edersiniz. Finalde eski Efes Pilsen’li Mirsad Türkcan, İbrahim Kutluay ve İra Clark ile birlikte çok etkili olursunuz ve takımınız Ülker’i şampiyon yaparsınız.
Bu da yetmeyebilir sizi kesenlerin sizden daha çekecekleri vardır, Bir şampiyonluk sizi kesmez! Henüz şampiyon olduğunuz bir sezondan sonra bu sefer takımınız kendi kendisine KESİK atmış ve Fenerbahçe ile birleşmiştir. Olsun bu durumdan da memnun kalırsınız ve sizi basketbolcu yapan kulübünüze karşı başrollerde iki şampiyonluk daha yaşarsınız.

Harun Erdenay


Haha sizi duyar gibi oluyorum, efsane Pegesus’u kim kesebilir diyorsunuz J
Milli takımın başında Ercüment Sunter vardır, koskoca Avrupa Şampiyonası oynarsınız fakat koç sizin efsane olduğunuza bakmaz ve size KESİK atarsa koca şampiyonayı benchden izleyerek geçirirsiniz. Sunter yeteri kadar savunma yapmadığı için oynatmadığı Harun bu yaşında dahi Sunter’in savunma özürlü takımı Telekom da hiç sırıtmadan oynayabilir.

Orhun Ene


Harun’un KESİK yediği şampiyona 97 şampiyonasıydı İspanya da KESİK yiyen Pegasus’un literatürdeki ekürisi sayılabilecek Orhun Ene  99 Fransa da Koç Erman Kunter tarafından KESİK yiyecekti. Bu kez koçun mazereti daha makuldü, Kerem Tunçeri gibi genç isimlere forma şansı verip geleceğin şampiyon takımına yatırım yapmak istiyordu büyük koç. 2001 de ev sahibi olduğumuz şampiyona da Orhun ve Kerem guard ikilisini oluşturacaklardı.

Ufuk Sarıca


Vefa İstanbul da bir semt adıymış. Takımınızın tarihinin bütün başarılarının altında imzanız vardır fakat topuğunuzdan geçirdiğiniz sakaktılar sonrası bir daha o düzeyde oynayabilecek düzeyde değilsinizdir. Orhun ve Harun nasıl bir ikiliyse sizin ikili olarak anılabileceğiniz Volkan Aydın ile beraber Ülker yoluna koşarsınız fakat kısa sürede ordan da ikili olarak KESİK yersiniz.

Ufuk Sarıca bence Karşıyaka forması ile gayet iyi oynuyordu ama onun istediği hep üst seviye basketbolu olduğu için koçluk yoluna dümen kırdı. Bence şu an çok doğru yolda emin adımlarla gidiyor.

Haluk Yıldırım


Ülke basketboluna dev gibi giriş yapan bir takımın ilk oyuncularından birisinizdir. İlk sahaya çıktığınızda nasıl oynadıysanız geçen süre zarfında da aynı performansı hiç eksiltmeden devam ettirirsiniz. Her şey güllük gülistanlıktır fakat bir gün birdenbire hasta olduğunuz ortaya çıkar. O ana kadar eviniz bildiğiniz kapılar size artık kapalıdır. Mecbur şapkanızı alırsınız ve gidersiniz. Hastalık nedeniyle KESİK yemişsinizdir.
Fakat siz bu ülkenin gördüğü en mükemmel sporculardan birisisinizdir ve düzenli hayatınızla çalışkanlığınızla dahası hepsinden önemlisi basketbol zekânızla yeniden üst seviyeye ulaşırsınız. Takımınız Ülker biraz sabretse size sahip çıksa kuruluşundan kapanışına kadar kadrosunda yer alan tek oyuncu olabilirdiniz fakat üzülmeyin kaybeden siz değilsiniz.

Milica Dabovic


Allah vergisi bir güzelliğiniz vardır ve Allahın verdiğini kuldan saklama ihtiyacı hissetmezsiniz. Fakat o sırada yanlış bir ülkede basketbol oynuyorsunuzdur ve KESİK yersiniz.


Rasim Başak


Pardon onu zaten Oyak Reno’dan beri sahada oynarken gören olmadı :P
 Onun KESİK yemediği bir an yok. Hiç kimse ona KESİK atmasa gider hakem masasını tepikler kendi kendisine KESİK atar.

Conrad McRae
Ona KESİK atmaya hiç kimse kalkışamazdı.
Ona bir tek kişi KESİK atabilirdi o da attı. Azrail ne vardı işini biraz daha geç yapsaydın



İLKER KESER
http://naumoski7.blogspot.com/
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 24 Ocak 2010 Pazar at 04:07 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 yorum

çok güzel, keyifli bi yazı olmuş dostum tebrikler..

24 Ocak 2010 09:33

sağolasın
istersen yayınlayabilirsin :))

24 Ocak 2010 09:57
Adsız  

orhun ene sakattı o turnuvada, kesik yemedi yani. orhan güler de sakatlanınca kerem mecrubiyetten 35-40 dk oynamıştı bütün maçları.

27 Ocak 2010 10:04

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails