Şaibe Altındasınız (BT-TBF-FB)  

Posted by basketçi



   


(NbaTurka.Net Özel Dosya) Türk Basketbolu'nda skandalların patlak vermesi için ne federasyon hareket eder ne de diğer birimleri. Çünkü işlerine gelmez patlak veren skandallar uçları kendilerinede dokunur.
Duruştan bahseden Galatasaray'ın, Cemal Nalga skandalı hafızlarımızdaki sıcaklığını koruyor. Federasyonun göremediğini ! Türk Basketbolu'nu yakından takip eden Anıl Aksaç'ın salsabasket.net'i ile birlikte Fenerbahçeli ve Oyak'lı yöneticiler görüyor ve ortaya çıkıyor. Olay büyük ses getiriyor herkese bir şeyler söyleniyor G.Saray kadar büyük suçu olan TBF ise yine işin içinden bir şekilde sıyrılıyor. Aslında TBF cezaları açıklarken kendisini es geçti diyebiliriz.

Böyle bir girişten sonra gelelim asıl meseleye. Türk Basketbolu'nu kazmaya kalksak kirli pazarlıkların yapıldığı büyük bir çamur deryası buluruz.

Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen serisi sonrasında 5 maç seyircisiz oynama cezası alıyor. 5 maçlık cezayıda çekiyor. Buraya kadar anormal bir durum yok. Anormal olan ve nedense hiç gündeme getirilmeyen konu ise Fenerbahçe'nin sezon fikstürü.

İşte Fenerbahçe'nin cezasını çekeceği o 5 maç ;

1. Hafta Fenerbahçe Ülker - Kepez (Seyircisiz)
3. Hafta Fenerbahçe Ülker - Banvit (Seyircisiz)
6. Hafta Fenerbahçe Ülker - Karşıyaka (Seyircisiz)
8. Hafta Fenerbahçe Ülker - Darüşşafaka (Seyircisiz)
10. Hafta Fenerbahçe Ülker - Mersin BŞB (Seyircisiz)

10. haftaya kadar arada Efes Pilsen ve GS Cafe Crown maçları var. Ve bu maçlar ne büyük tesadüf ki ! deplasmanda oynanıyor. Hayır işin güzel yanıda Efes ve Cafe Crown'la (4. ve 5. hafta) Fenerbahçe peşpeşe oynuyor. Ama bu peşpeşe maçlar deplasman fikstürüne denk geliyor !

Fenerbahçe nispeten zorlu maçlarını deplasmanda, nispeten kolay maçlarını ise seyircisiz oynayarak cezasını lokum denilecek şekilde çekmiş oluyor. Şeytanın avukatı devreye girsin ;

-Bu fikstür gerçekten tesadüf eseri mi oluştu ?

Yoksa Aziz Yıldırım'dan korkan ve Tanjevic'in kalması için Fenerbahçe'ye yapılacak en büyük kıyağı yapmaya hazır kıta duran Turgay Demirel'in istediği ile mi oluştu ?

Sizce bir yetkili çıkıp da fikstür konusunda basketbolseverleri tatmin edecek bir açıklama yapabilir mi ? Yapacağına inanıyor musunuz ?

Çok net bir iddia var ortada net bir cevap istiyorum ;

Bu fikstürü kim nasıl yaptı ? Çıkın cevabını verin biz de tatmin olalım. Aksi halde basketbolseverlerin gözünde şaibe altında kalacaksınız. Bu fikstür olayı bana göre geçiştirilecek bir olay değil son derece vahim bir olaydır.

HAKEMLER FENERBAHÇE ALEHİNE EN UFAK BİR HATA YAPABİLİR Mİ ? YAPARSA O HAKEM BİR DAHA BARINABİLİR Mİ ?

Efes Pilsen serisi her hattıyla sıkıntılı bir seriyidi. O seri için kendi görüşlerimi yazmıştım. Hakemlerde hatalıydı, Ergin Ataman'ın ortamı geren davranışlardı hatalıydı vs vs . Tekrar o seriye dönmeye gerek yok. Ha illa döneceksek Fenerbahçe, hakemlere ya da doping olaylarına değil önce kenardaki koçuna bakacak sonra konuşacak.

Bu serisi sonrası ortalık yangın yerine döndü. Fenerbahçe yönetimi aba altından sopa göstermedi Demirel'e, direkt olarak sopa gösterdi. Fenerbahçe yönetiminin hangi açıklamasına Demirel çıkıp cevap verebildi ?

Peki o Demirel ne yaptı ? 5. maçta yaşanan hatalar sonrası önce o maçın hakemlerine patladı. Federasyon binası içinde sesi yanklılandı hakemleri Fenerbahçe maçlarında daha dikkatli davranmaya davet etti. Elbette kimse kimsenin alehine hata yapmamalı ancak neden özellikle Fenerbahçe konusunda bu sene hakemlerin kulakları sert bir şekilde çekildi ?

Amaç Fenerbahçe'yi kollamak mı ? Yoksa Bogdan Tanjevic'in koltuğunu korumak mı ?

Demirel hakemlerine ''Bilerek ya da bilmeyerek umrumda bile değil. Fenerbahçe alehine tek bir hata istemiyorum. Benimle birlikte herkes batar sadece ben batmam.'' dedi mi ? Demediyse çıksın demedim desin. Ama Federasyon bunlara cevap vermez. Vermeyecektir de. Siz Basketbolu yönetenlerin hangi kriz anında çıkıp basketbolseverlerin içini rahatlatacak açıklamalar yaptığını gördünüz ?

Daha vahim iddialar var bu sene için ;

-Ergin Ataman'ı bitirme operasyonu hızlandırılacak. Efes Pilsen'den de korkan Federasyon bir şekilde Ergin Hocayı manipüle edecek. Belki hakemlerin bu durum içinde kulakları çekilmiştir. Play-off zamanı kıyamet kopar bu camia içinde.

(Ergin Ataman'ın duruşunu ve tavırlarını günahım kadar sevmem. Ama bir insanı sevmiyoruz diye o insanın ayak oyunlarıyla harcanması da insan olanı üzer.)

- Fenerbahçe şampiyon olacak. Böyle bir garanti verildiği söyleniyor. Şayet Tanjevic kalırsa Fenerbahçe'nin şampiyon olması için zemin hazırlanacak.

Nasıl olur nasıl yapar bilemiyorum. Bakarsanız Efes Pilsen'de, Ergin Ataman üzerinden 'skandal' patlatılır. Geçmişi debelenir, geçmişin günahlarını ödetme girişimleri başlatılır. Dikkat sen de Ergin Hoca kendine. Ne fazla sıçra ne de fazla say yerinde ..

- GARANTİ VAR MI ? YOK MU ?
- TANJEVIC HALA NİYE ORADA ? NEDENİ NEDİR ?
- POKER Mİ OYNUYORSUNUZ ?


Fenerbahçe yönetimi kıvırmayacak ;

-Aydın Örs'le görüştünüz. İstediğiniz kadar yalanlayın. Resmi sitesi kendini zamanla yalanlayan başka bir site de zaten yoktur. Aydın Örs sezon devam ederken Şube'nin başına geçmeyeceğini ve Tanjevic'in kendisine yaptığını yapıp sezon ortasında Şube'ye gelmesinin etik olmayacağını söyledi.

Peki Oktay Mahmuti'nin suçu ne ?

2 kere Mahmuti'ye teklif yaptınız. Bu 2 teklif içersinde Hocaya, GS Cafe Crown'da teklif yaptı. Hoca 2 kere GS'ı reddetti çünkü Fenerbahçe'yi çalıştırmak istiyor. Siz teklif yapıyorsunuz Hoca kabul ediyor. Sonra geri adım atıp beklemeye alıyorsunuz.

Bunun adına poker denir ..

Poker oynuyor Fenerbahçe yönetimi. Akıllarınca Oktay Hocayı yedekte beklettiklerini gösterip, Federasyona yani Demirel'e ayağını denk al diyor. ''Tanjevic'i kovarsak imajı yerlerde düşer..'' diyor Fenerbahçe. ''Bize Hoca bol kimsenin itiraz etmeyeceği Mahmuti'yi getiririz...'' diyor Fenerbahçe. Yani Federasyonu yani Demirel'i açık açık tehdit ediyor.

Başkan, Demirel'i arıyor ve argo tabirle bir güzel haşlıyor. Demirel'den çıt yok. Çıkamazda çünkü kendisini oraya Yıldırım getirdi. Demirel bugüne kadar bu sorulara da cevap veremedi. Veremezde. Vermesi mümkün değil.

Federasyon etik değerleri çiğnerken, Fenerbahçe'nin yaptığı çok mu etik ? Koskoca Fenerbahçe kulübü, koçla ilgili karar alırken işi pokere mi çevirmeli ? İnandığı doğruları uygulamayarak yan yollara mı sapmalı ? Dallas dizisi gibi oldu Fenerbahçe kimin eli kimin cebinde belli değil.

2.5 yıl önce Aydın Örs'ün ayak oyunlarıyla gönderilip, Bogdan Tanjevic'in geldiği gün Fenerbahçe temiz sayfalardan kirli sayfalara doğru yelken açmıştı. Tarihin en saygın en namuslu ve en efendi ismi Aydın Örs'ten sonra adı komisyon işlerine kadar karışan Tanjevic'i göreve getirirsen yukardaki fisktürden tutun da hakem olaylarına kadar hiçbir şeye şaşırmamak lazım.

Normal bir ülke olsak Tanjevic zaten şuana kadar görevinin başında olmazdı. Derhal gönderilirdi. Tanjevic'in görevde kaldığı her gün Fenerbahçe şaibe altında kalacaktır.

Şayet Fenerbahçe bu olaylarla alakası olmadığını düşünüyorsa ya da gerçekten bu olaylarla alakası yoksa o zaman Başkan inandığı, bildiği yapmak istediği ama yapmadığı 2 şeyi yapacak ;

1- Mahmut Uslu yönetimden gidecek .
2- Bogdan Tanjevic kovulacak .

Ha yok Tanjevic'in kalması sizin fikstür dahil olmak üzere bir çok işte kapılarınızın daha rahat açılmasını sağlıyorsa buyrun hayrını ! görün.
KEMAL ERDEM
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi

This entry was posted on 13 Aralık 2009 Pazar at 14:07 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails