6 Parmaklı Basketbolcu  

Posted by basketçi


Basketbol herkesin oyunudur derler... Kısa, uzun, şişman ve hatta engelli bile olabilirsiniz ama bu basketbol oynamanıza engel olmaz.
Mesela Zalgiris Kaunas`ta oynayan ve bir elinin orta parmağını çocukken kaybeden Pocius, duyma özürlü Sloven basketbolcu Zupan bunlara örnektir. Bir başka örnek de bugünlerde Litvanya`nın Siauliai takımı ile kısa süreli sözleşme imzalayan ABD`li Frank Tolbert. 1.95`lik Tank lakaplı Tolbert`i diğer basketbolculardan ayıran özelliği ise iki elinin de 6 parmaklı olması. Ancak bu onu rahatsız etmemiş ve 4 yıl oynadığı Auburn Üniversitesi`nde kendi tanıtım sayfasında, "Ekstra parmaklarımdan gurur duyuyorum" demiş. Auburn`da geçirdiği 4 yılın ardından Hollanda`nın Matrixx Magix Nijmegen takımına transfer olan ve burada 28 maçta 12.8 sayı, 2.8 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları tutturan Bay Altıparmak`ın Litvanya macerası bakalım ne kadar sürecek...

(sabah)
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi

This entry was posted on 14 Aralık 2009 Pazartesi at 05:29 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails