Olimpiyat Altını Sahipsiz Kaldı  

Posted by basketçi


Olimpiyatlarda bir ilk: altın madalya yok!

Olimpiyat Oyunları'nın 113 yıllık tarihinde ilk kez bir müsabaka altın madalya sahibi olmadan tescillendi.





NTV Spor


Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Marion Jones'dan geri alınan 100 metre altınını kimseye vermeyeceğini açıkladı.
Marion Jones, Aralık 2007'de performans artırıcı madde kullandığını itiraf ettikten sonra, 2000 Sidney Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı üç madalya elinden alınmıştı. Bu madalyalardan ikisi yeni sahiplerine verilirken, beklenmeyen bir açıklama geldi ve 100 metre altınının kimseye verilmeyeceği duyuruldu. Sidney'de sürpriz bir şekilde gümüş madalya kazanarak Jones'un ardından ikinci olan Yunan atlet Katerina Thanou'ya altın madalya verilmemesinin sebebi olarak da Thanou'nun, 2004 Atina Olimpiyatları'na kısa bir süre kala doping kontrolüne kasıtlı olarak katılmayışı gösterildi. Bu durumda Sidney'deki 100 metre yarışında ilk iki sırayı alan atletler madalyasız kalmış oldu.
Atina'daki 2004 Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına kısa bir süre kala Thanou ve vatandaşı olan erkek sprinter, motosiklet kazası yaptıkları gerekçesiyle doping kontrolüne katılmamıştı. Olimpiyat Komitesi, Thanou'nun motosiklet kazası konusundan sahtekarlık yaptığına karar verirken Yunan koşucu Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından iki yıllık bir ceza almıştı.


Jones'un Sidney'de kazandığı 100 metre altını sahipsiz kalırken, kazandığı diğer iki madalyanın sahipleri belirlendi. Pauline Davis-Thompson, 200 metrede altın madalyanın yeni sahibi olurken Susanthika Jayasinghe ile Beverly McDonald da gümüş ve bronz madalyaya kaydırıldı. 100 metrede Tanya Lawrence, bronz madalyadan gümüş madalyaya yükseldi. Bu arada şu anda 48 yaşında olan Merlene Ottey bronz madalyaya yükselerek toplamda 8 Olimpiyat madalyasına ulaşmış oldu. Sidney Olimpiyat Oyunları'nda uzun atlamada 3'üncü olan Jones'un bu madalyası da Rusya'dan Tatyana Kotova'ya verildi.
Bu arada Jones'un, Sidney'de 4x400 ve 4x100 engellide de koştuğu takımların kazandığı 1. ve 3.'lük madalyalarının geleceği ise CAS yani Spor Mahkemesi'nden çıkacak olan kararla belli olacak.
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi

This entry was posted on 10 Aralık 2009 Perşembe at 14:35 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails