Telekom'un Yedekleri  

Posted by basketçi




Banvit-Telekom maçında; Barış Ermiş ve Barış Özcan’ın geçen sezon Telekom’un ancak 3. tercihleriyken Banvit’in ilk beş oyuncuları olduklarını gördük. Hatta bu ikilinin yedekleri dahi yoktu. Yunus Çankaya belki Barış Özcan’ın yerini doldurur gibi bir görüntü verebilir fakat şut dışında Barış Özcan’ın verdiği katkıyı sağlayamaz. Kadro incelemesine bakmaya devam ettiğimizde Telekom’un uzun rotasyonda en son sırada yer alan Ümit Sonkol’un Banvit’te oynarken yine takımının ilk tercihi olduğunu ve ilk beş başladığını görüyoruz.
Telekom takımını anlamak gerçekten imkansız. Takımın başında Murat Özyer var fakat hala Ercüment Sunter’in takımı gibi oynuyorlar. Takımın iki kısa Amerikalısı Mallet ve Wilson Sunter’in geçmiş yıllarda kadrosunda yer alan sayısız kısa Amerikalı gibi takım oyunundan bihaber takımın tıpkı geneli gibi savunmadan da bihaber oyuncular.

TELEKOM HİÇ SAVUNMA YAPMIYOR
Türk Telekom ekibi hiç savunma yapmıyor, Serkan Erdoğan, Ersin Dağlı!!!! skor üretecek, rakipten bir sayı fazla atacaklar ancak öyle maç kazanma ümitleri var. Oyunun sonlarında maç vermelerinin sebebini son dakika sendromu olarak mı açıklamalı yada oyuncuların winner özelliklerinin zayıf olmalarına mı  yoksa koçun son saniyelere hakim olamaması mı ? Henüz tam olarak karar veremedim. Sanırım hepsinin biraz da olsa payı var.
Peki Telekom ne zaman savunma yapabilen bir takım olacak? Bu kadro ile çok zor. Bu kadro ne zaman dağılır o zaman savunma yapan bir Telekom izleyebiliriz.
Özyer maçın sonunu eline geçeni potaya sallayan iki kısa Amerikalı ile oynamak yerine Tutku ve Serkan ile oynamayı tercih etseydi Telekom bence kesin galip gelirdi. Ligimize gelen çoğu Amerikalı ülkelerinde oynarken paso kenarda oturan oyunun sonunda sorumluluk asla almamış oyunculardan oluşuyor. O yüzden maç sonunda top ellerinde adeta sırıtıyor. Allah vergisi yeteneklerinden dolayı sahada bir başka duruyorlar ancak basketbol bilgileri genel olarak hepsinin zayıf. Oyunun sonunda kullandıkları toplar Telekom’un sonunu hazırladı. Kazanacakları maçı kaybettiler.
ORHUN ENE
Ene sezon başında Galatasaray taraftarlarının takımlarının başında görmek istediği 2-3 isimden birisiydi fakat o en doğru kararı verip Banvit ile anlaştı. Böylece Teb Baldwin’in takımından beri oynanan tatsız tuzsuz basketboldan da Banvit taraftarları kurtulmuş oldu.  Orhun Ene’nin takımına çok iyi savunma yaptırıyor, hücum setleri çok akıcı, canlı yayından kulağımıza kadar yansıyan cross pick oyununu hafızama yazdım ilk fırsatta kullanacağım :)  Telekom takımı maç boyu oyuncu değişikliklerinde zamanlama ve tercih hataları yaparken Ene takımına oldukça hakim göründü. Koç farkı ile maçı kazanan Banvit’i izlemek büyük bir keyif.
Dip not:Hafta içinde All-Star oylaması başladı yukarıda ünlem işaretleri ile birlikte adını yazdığım Ersin Dağlı, oylamanın ilk günü yabancı oyuncuların arasındaydı ve Erwin Dudley olarak yazılmıştı. Sonra ne olduysa birdenbire onun adını yerli oyuncuların arasında ve Ersin Dağlı olarak gördük. İlk gün oy verenlerin oyu güme gitti :)

İlker KESER
http://naumoski7.blogspot.com/

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 20 Aralık 2009 Pazar at 12:05 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails