NBA'de Olan Hiçbir Şeye Şaşırmayın  

Posted by basketçi

NBA’de Çarşamba gecesi oynanan ve Warriors’ın 122-116 galibiyetiyle sonuçlanan Golden State Warriors-Portland Trail Blazers maçında ilginç bir olay yaşandı. Maça minimum 8 oyuncuyla çıkma kuralından ötürü sakat olan Anthony Morrow ve Ronny Turiaf ile birlikte toplam 8 oyuncuyla maça başlayan Oakland ekibinde, Chris Hunter da maçın başında sakatlanmış ve takım 5 sağlam oyuncuyla mücadelesini sürdürmüştü.
Ancak bu sağlam 5 isimden Devean George da 6. faulünü alınca işler karıştı. Dört sağlam oyuncusu kalan Warriors teknik yönetimine hakemler, Chris Hunter’ın oyuna dahil olmasını istedi ancak head coach Don Nelson buna engel oldu ve oyuncusunu soyunma odasına gönderdi. Hakemlerle uzun bir diyaloğa giren kurt hoca sonunda, Hunter’ın sakatlığı konusunda hakemleri ikna etti.
Bu noktadan sonra ise devreye, NBA kural kitabındaki ilgili kural girdi. Buna göre eğer bir takım, sakatlıklar ve faul sayısı nedeniyle sahada 4 kişi kalırsa ve kenarda sağlam oyuncusu yoksa, 6. faulünü yapan oyunculardan biri oyuna giriyor. Bu oyuncunun, son yaptığı ve ondan sonra yaptığı her faul de teknik faul olarak cezalandırılıyor.
Bu kuralın işletilmesiyle Devean George parkeye geri döndü ve Warriors, bunca zor şart altında Blazers’ı devirerek sezonu galibiyetle tamamladı.
Ancak bu galibiyet Golden State’in aleyhine olabilir zira genel sıralamada bir sıra yükselerek draft sırasını belirleyecek lottery çekilişine daha az topla katılması gerekecek.

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 16 Nisan 2010 Cuma at 14:08 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails