Koleksiyonun Eksik Olan Tek Parçası İçin  

Posted by basketçi

FIBA’ nın dünya sıralamasında ilk basamakta yer alan Arjantin, yıldız oyuncularının 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’ nda yer alacaklarını söylemeleri ile yeni bir altın hedefliyor.

2004 Atina Olimpiyatları’ nda altın ve 2008 Pekin Olimpiyatları’ nda bronz madalya kazanan Arjantin, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’ nda A Grubu’ nda yer alırken, Kayseri’ de Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola ve Ürdün ile karşı karşıya gelecek.

ABD’ ye yaptığı ziyarette Washington Wizards’ da forma giyen Fabricio Oberto ile bir araya gelen Arjantin Basketbol Federasyonu Başkanı German Vaccora, “ Fabricio’ yu iyi gördüm. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için kadroda olmak istediğini, bunun kendisi için iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Mayıs ayı içinde kalbi ile ilgili bir sizi tıbbi testten geçecek. Ancak oynamasına mani olacak bir şeyin olacağını düşünmüyor. Sonuçlarını aldıktan sonra son kararını verecek” diye konuştu.

Oberto geçtiğimiz yıl kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle bir dizi prosedüre maruz kalmıştı.

“ Gördüğüm kadarıyla Fabricio milli takımda yer alacak. Aynı şekilde Luis Scola, Andres Nocioni ve Carlos Delfino da takımda yer alacaklar. Bunu daha önce deklare ettiler” diyen Vaccaro, “ Ben Fabricio’ nun Türkiye’ de forma giymek istediğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Arjantinli basketbolseverlerin takımda görmek istedikleri bir diğer yıldız oyuncu olan 32 yaşındaki Manu Ginobili de bu sezon yaşadığı sakatlıklardan tamamen kurtularak San Antonio Spurs’ de başarılı bir performans ortaya koymaya başladı.

FIBA
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 14 Nisan 2010 Çarşamba at 13:58 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails