İspanya'daki Türk'ler  

Posted by basketçi

İspanyol futbol takımı Deportivo La Coruna'nın 'Türkler' lakabı almasının ve taraftarlarının maçlara Türk bayraklarıyla gelmesinin sebebini biliyor musunuz?
Barbaros Hayreddin Paşa, Akdeniz'e hükmettiği sıralarda Avrupa'nın yarısına sahip, dünyanın en büyük hristiyan devleti olan İspanya'yı yaptığı baskın ve savaşlarla sarsmakta, binlerce İspanyolu esir almakta ve İspanyol işkenceleriyle öldürülen Endülüslülerin binlercesini de katliamlardan kurtararak gemileriyle Mağrip'e taşımaktaydı.
İşte bu sıralarda İspanya'nın yiğitliği ile ünlü Galicia bölgesinin delikanlıları Barboros'a ve Türkler'e çeşitli konularda destek vermişler. Bu desteği içlerine sindiremeyen rakip kent Vigo Halkı ise ihanet saydıkları bu durum karşısında La Corunalılara 'Türkler' adını takmışlar. Buna karşılık, La Coruna halkı da Celta Vigolulara Portekizlilere yakınlıkları sebebiyle 'hain' manasına 'Portekizli' yakıştırması yapmışlar.
İki komşu şehir arasında yüzyıllardan beri süregelen bu rekabet günümüzde ise özellikle futbolda kendini göstermektedir. Celta Vigolular, Deportivolulara, Türklere verdikleri destek nedeniyle; Deportivolular da Celta Vigolulara Portekizlilere yakınlıkları sebebiyle, 'Hain' yakıştırması yapmaya ve rakiplerince takılmış bu adları inadına ve zevkle sahiplenmeye devam etmektedirler.
Vigo şehrinin takımı Celta'da çok sayıda Portekiz taraftar derneği kurulmasına karşılık, La Coruna takımı Deportivo'da da ateşli Türk dernekleri kurulmuş. İşte bu sebeple Deportivo La Coruna'nın her oynadığı maçta sahaya asılmış çok sayıda Türk bayrağı görebilirsiniz. Celtalı futbolseverler derbi maçlarda "Türkler dışarı" diye tezahürat yaparken, Deportivolular da "En büyük Türkiye" diyerek gururla takımlarını desteklemektedirler.
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 4 Nisan 2010 Pazar at 08:54 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails