Dünyaya Rezil Olduk  

Posted by basketçi


Gazeteport'un "Ponpon kızlar Türkiye'ye yasak mı?" haberi olay yarattı. Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, Gazeteport'un haberinden alıntı yaparken, AKP'nin gayriresmi ponpon kız politikasını yazdı. Öte yandan dün gece oynanan Türkiye-Porto Riko maçında, tribünde resmi protokolun yer alması ve ponpon kızların sahada gösteri yapması dikkat çekti.
Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, "Türkiye'deki basketbol maçlarında popon kızlar yok" başlığıyla verdiği Alexandra Hudson imzalı haberinde Gazeteport'un haberinden alıntı yaptı. Reuters haberinde ayrıca adı açıklanmayan bir kaynağın "hükümet yetkililerinin gayriresmi olarak AK Partili yetkililerin izlediği müsabakalarda ponpon kızların yer almamasını istediği" yönündeki ifadelerine de yer verdi. Reuters haberinin tam metni şöyle: "Son Dünya Basketbol Şampiyonası'nda evsahibi Türkiye'nin oynadığı maçlarda açık giysili ponpon kızların yer almaması, resmi olarak laik, ama ezici bir şekilde Müslüman bir ülke olan Türkiye'de şaşkınlığa yol açtı.

Enerjik ponpon kızlar grubu, şampiyonaya katılan diğer takımların maçları sırasında seyircileri eğlendirirken, Türkiye'nin önceki gün Yunanistan ile ve pazar günü de Rusya ile yaptığı maçlarda dansçılar yoktu. Rusya maçını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve türbanlı eşi de izledi. Çarşamba günü haber sitesi Gazeteport, "Ponpon kızlar Türklere yasak mı?" diye sorarak, "Milli basketbol takımımız Ankara'daki her maçını galibiyetle noktalarken, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşinin maçı izleme ihtimalinden dolayı ponpon kızlara izin verilmedi" ifadeleriyle devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bir sözcü, Türkiye'nin maçlarında ponpon kızlara herhangi bir yasak uygulandığından haberinin olmadığını söyledi. Durumla ilgili bir kaynak ise Türk hükümeti yetkililerinin, ponpon kızların siyasal İslam temelleri bulunan AK Parti'nden yetkililerin izlediği maçlarda yer almamalarını gayriresmi olarak istediğini söyledi. Parti, İslamcı etiketini reddediyor ve liberal ekonomik ve siyasi reformlarına dikkat çekiyor. Çok sayıda Türk Ramazan ayı nedeniyle oruç tutuyor. Ponpon kızlar, Türkiye'nin Fildişi Sahili ile geçen cumartesi yaptığı maçta da çıkmadı. FIBA'dan bir sözcü ise şunları söyledi: "Türk takımının Ankara'daki maçları sırasında hiçbir dansçının çıkmadığının farkındayız. Bu FIBA'nın almış olduğu bir karar değildir ve dansçılar Ankara'da diğer ülkelerin oynadığı maçlar sırasında performanslarını sergileyecektir. Dansçılar, maçları izleyenleri eğlendiriyor ve neşelendiriyor, ayrıca sahada canlı, mutlu bir atmosfer yaratılmasına da yardımcı oluyorlar." İstanbul'da İran takımının bir grup taraftarı da, İran takımının İstanbul'da yaptığı maçta ponpon kızlar çıktığı sırada ayağa kalkarak arkalarını döndü." PORTO RİKO MAÇINDA PROTOKOL YOK PONPON VAR Öte yandan, ponpon kızlara uygulanan gayriresmi yasak gündemi sarsarken, dün gece oynanan Türkiye-Porto Riko  maçında tribünde protokol yerini almazken, ponpon kızların maçta gösterisini yapması dikkat çekti. Maçı Türkiye 79-77 kazandı.

This entry was posted on 2 Eylül 2010 Perşembe at 05:10 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails