Çeyrek Finaldeyiz  

Posted by basketçi

Slovenya ile Milli Takımımızın en büyük ortak noktası hemen her turnuvaya enerjik başlayıp; bu sefer kesin olacak dedirttikleri anda eleme turlarında saçma sapan mağlubiyetler alarak elenmeleridir.
Şimdi iki takımdan birisi yarı final yapıp madalya kovalayacak. 
Slovenya çok zorlu bir rakip olacak bizim için. Hemen her pozisyonda eşit gibiyiz sadece 4 numara pozisyonunda Ersan faktörü ile onların önündeyiz.
Slovenler, Fransılara oranla katbekat daha zorlu bir rakip fakat Ersan ve  seyirci faktörü ile sonuca gideceğiz. 
Uzunlarda kafa kafaya çarpışırız milim farkla yenişiriz o önemli değil ama kısaları bizim kısalardan çok üstün
o yüzden uzunların kesin kez üstünlük sağlayıp Hidayet'in skora 20+ çapında katkı yapması lazım
yoksa Kerem+Ender+Sinan zaten skor üretemiyor. Fransa karşısında Sinan skora katkı sağladı ama bu tamamen Fransızların onu flot etmelerinden kaynaklandı. Yine de Sinan'a haksızlık etmeyelim, Slovenya maçında bu kadar skor atamasada 10+'ya mutlaka ulaşacaktır.
Ömer hücümda belli bir düzeyde zaten katkı yapıyor  fakat Hidayet'in tek başına 20+'yı bulamaması durumuna karşı Cenk mutlaka devreye girip skor üretimine katkı sağlamalı.
İkili oyunlarda hareketli uzunlarımız Brezec'i faul problemine sokacak ve skor üretiminde ordan da sıkıntı çekmeyeceğimiz düşünüyorum. Tek korkum faül atışları.
Savunma için 10 gram dahi endişem yok sadece Kerem Tunçeri'nin tam kapasite ile oynaması bizim savunma direncimizi maksimum noktaya çıkartıyor. Bu nedenle Kerem mutlaka sahada sapasağlam olmalı. Umarım sakatlığı çok ciddi değildir hatta hiçbirşeyi yoktur.
Üç sayılık atışlarda oldukça başarılıyız, üç sayı ile yaşayan üç sayı ile ölür, bu kadar isabetli attığımız sürece Amerika dahi herkesi yenebiliriz. Rakip Slovenya da oldukça şutör bir takım, bizi bu noktalara getiren alan savunmamızı şutları ile delebilirler. Özellikle Lakovic'in deliciliğine dikkat edip onun penetrelerinden dolayı kapanacak olan savunmamıza karşı dışarı atılacak paslardan gelebilecek boş 3 sayılara dikkat etmemiz gerekecek. 
Buraya kadar namağlup geldik  bundan sonra zaten yenilmek olmaz, Slovenlerin önümüzde duramayacağını ve mutlaka yeneceğimizi düşünüyorum. 
İlker KESER



Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi Paylaş

This entry was posted on 5 Eylül 2010 Pazar at 13:57 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails