‘Böylesi ilk defa başımıza geldi’  

Posted by basketçi

‘Böylesi ilk defa başımıza geldi’ / SEVİL ARINAN


‘Böylesi ilk defa başımıza geldi’ / SEVİL ARINAN | cumhuriyet gazetesi







Ponpon kızlar Rusya-Türkiye maçından 3 hafta önce ‘gösteri yapmayacaksınız’ talimatı aldıklarını açıkladı
© Kıyafetleri de tasarlayan Red Foxes Dans Grubu Direktörü Olena Rozhkova (yanda), gittikleri bütün ülkelerin dans ve müziklerine önem verdiklerini söyledi. Başbakan’ın izlediği Türkiye – Rusya maçı için özel koreografi hazırladıklarını da kaydeden Rozhkova, “Önceki akşam salondaki herkes Başbakan geldiği için gergindi ve hiçbir eğlence yapılmayacağı da konuşuluyordu” dedi.
SEVİL ARINAN
ANKARA – 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gösteri yapan Ukraynalı dans grubu Red Foxes’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izleyeceği maçlar için 3 hafta öncesinden “gösteri yapmayacaksınız” talimatı verildiği ortaya çıktı. Dünyaca ünlü dans grubunun direktörü Olena Rozhkova, “Bu durumu rehberimiz aracılığıyla öğrendik. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerine gidiyoruz ve daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık” dedi.
2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Ankara’da oynanan maçlarla devam ediyor. Türkiye’de düzenlenen en büyük spor organizasyonu olma özelliğini taşıyan şampiyonada dikkat çeken en önemli nokta dünyaca ünlü Ukraynalı dans grubu Red Foxes’ın ulusal takım maçlarında kapalı giyinmeleri ile Başbakan Erdoğan’ın izlediği Türkiye-Rusya maçında gösteri sunamamaları oldu.
‘Ramazan ayı dikkatli giyinin’
Türkiye’ye gelmeden önce ise kendilerine “Ramazan ayı var, dikkatli giyinin” talimatının verildiğini söyleyen Rozhkova, “Şampiyona öncesi yerel organizasyon komitesi bizi uyardı ve şampiyonada uzun tayt giyme kararı aldık. Normalde şampiyonanın bütün maçlarında dans ediyoruz fakat önceki gün Başbakan’ın izlediği Türkiye-Rusya maçında gösteri yapamadık. Tam olarak nedenini öğrenemedim, ama Başbakan geleceği için sahaya çıkmadığımızı biliyorum. Ayrıca biz bu durumu 3 hafta öncesinde rehberimiz aracılığıyla da öğrenmiştik. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. Maça çıkamayacağımızı duyduğumuzda ise sürprizle karşılaşmadık aslında. Yerel komite ayrıca önceki gün Başbakan’ın geleceği maç için bizim dikkatli olmamız gerektiğini de söyledi” dedi.

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden EğitimiPaylaş

This entry was posted on 31 Ağustos 2010 Salı at 01:47 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails