‘Böylesi ilk defa başımıza geldi’  

Posted by basketçi

‘Böylesi ilk defa başımıza geldi’ / SEVİL ARINAN


‘Böylesi ilk defa başımıza geldi’ / SEVİL ARINAN | cumhuriyet gazetesi







Ponpon kızlar Rusya-Türkiye maçından 3 hafta önce ‘gösteri yapmayacaksınız’ talimatı aldıklarını açıkladı
© Kıyafetleri de tasarlayan Red Foxes Dans Grubu Direktörü Olena Rozhkova (yanda), gittikleri bütün ülkelerin dans ve müziklerine önem verdiklerini söyledi. Başbakan’ın izlediği Türkiye – Rusya maçı için özel koreografi hazırladıklarını da kaydeden Rozhkova, “Önceki akşam salondaki herkes Başbakan geldiği için gergindi ve hiçbir eğlence yapılmayacağı da konuşuluyordu” dedi.
SEVİL ARINAN
ANKARA – 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gösteri yapan Ukraynalı dans grubu Red Foxes’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izleyeceği maçlar için 3 hafta öncesinden “gösteri yapmayacaksınız” talimatı verildiği ortaya çıktı. Dünyaca ünlü dans grubunun direktörü Olena Rozhkova, “Bu durumu rehberimiz aracılığıyla öğrendik. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerine gidiyoruz ve daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık” dedi.
2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Ankara’da oynanan maçlarla devam ediyor. Türkiye’de düzenlenen en büyük spor organizasyonu olma özelliğini taşıyan şampiyonada dikkat çeken en önemli nokta dünyaca ünlü Ukraynalı dans grubu Red Foxes’ın ulusal takım maçlarında kapalı giyinmeleri ile Başbakan Erdoğan’ın izlediği Türkiye-Rusya maçında gösteri sunamamaları oldu.
‘Ramazan ayı dikkatli giyinin’
Türkiye’ye gelmeden önce ise kendilerine “Ramazan ayı var, dikkatli giyinin” talimatının verildiğini söyleyen Rozhkova, “Şampiyona öncesi yerel organizasyon komitesi bizi uyardı ve şampiyonada uzun tayt giyme kararı aldık. Normalde şampiyonanın bütün maçlarında dans ediyoruz fakat önceki gün Başbakan’ın izlediği Türkiye-Rusya maçında gösteri yapamadık. Tam olarak nedenini öğrenemedim, ama Başbakan geleceği için sahaya çıkmadığımızı biliyorum. Ayrıca biz bu durumu 3 hafta öncesinde rehberimiz aracılığıyla da öğrenmiştik. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. Maça çıkamayacağımızı duyduğumuzda ise sürprizle karşılaşmadık aslında. Yerel komite ayrıca önceki gün Başbakan’ın geleceği maç için bizim dikkatli olmamız gerektiğini de söyledi” dedi.

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden EğitimiPaylaş

'12 Eylül'de Çifte Zafer' - Sen Ne Diyorsun Demirel?  

Posted by basketçi

'12 Eylül'de Çifte Zafer' - Sen Ne Diyorsun Demirel?

Salsabasket olarak adımız çıktı bir kere, Turgay Demirel'i eleştiriyor olmamız, gördüğümüz yanlışlıkları söylüyor olmamız, hatta bazen yönerge konusunda olduğu gibi hatalarını fark etmelerini sağlamamız, bizi 'Tehlikeli işler yapıyorsunuz' şeklinde etiketliyor. Ben eleştiri yapmaktan yorulmuyorum tamam, peki sayın Turgay Demirel her gün ayrı bir ilginçlik yapmaktan yoruluyor mu? O da yorulmuyor.

Demirel'in son bombası Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da yaptığı Milli Takım ziyareti esnasında patladı. 12 Eylül'deki final maçına ve aynı gün yapılacak referanduma istinaden kurduğu 'İnşallah 12 Eylül'de çifte zafer' cümlesi olayın bittiği noktadır.

İstifa ile bile sonlanabilecek bir gaftır bu. Tercihin 'Evet' de olsa 'Hayır' da olsa sen TBF başkanı olarak böyle bir cümle kuramazsın. Kurmamalısın. Ama varlığım varlığına armağan olsun düşüncesinde olan, varlığımı sana borçluyum klişesini kendi ağzıyla bu derece dillendirebilen bir insandan söz ediyoruz. Ne istifası?? Seneye de aday. Kılıfına uyduruldu herşey, özerklikle alakalı bir nokta yaratıldı ve kendisi yeniden aday olacak. Nasılsa başkanlık cepte, nasılsa zaferler çifte. Yazık !!

Turgay Demirel'in son ama zirve gafını şuradaki videoun 2. kısmında 8. dakikadan sonra görebilirsiniz. Montaj değil, feyk değil. İstifa etmeyeceksiniz sayın Demirel biliyorum ama bu davranış sağlam bir özür gerektirir. Yoksa her geçen gün biraz daha kaybettiğiniz saygınlığınız sıfırın altına inecek, yeri delecek.
 

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden EğitimiPaylaş

Ponpon kızlar, "Başbakan geliyor" diye sahaya çıkmadı?  

Posted by basketçi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda  Türkiye ile Rusya arasında oynanan maçta ponpon kızlar, Başbakan'ın gelmesi nedeniyle görev almadı.

Dünya Şampiyonası boyunca her maçın molalarında ve devre aralarında Ankara'da gösteri yapan Ukraynalı 10 kız, Recep Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona gelmesiyle birlikte sansüre uğradı. Türkiye - Rusya maçında seyircileri coşturan ve danslarıyla büyüleyen 10 Ukraynalı kız bu gelişme üzerine gösterilerini gerçekleştiremedi.

Milliyet

 Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi Paylaş

AÇILIŞ DEĞİL, BECERİKSİZLİKLER KOMEDYASI  

Posted by basketçi


Dünya Basketbol Şampiyonası açılışında yaşananlar birçok yazarın alay konusu olmaya devam ediyor. Açılıştaki gösterileri Hürriyet’ten Kanat Atkaya, Sabah’tan Ayşe Özyılmazel ve Akşam’dan Yurtsan Atakan alaycı bir dille eleştirdiler.
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden EğitimiPaylaş

Related Posts with Thumbnails