VERGİSİNİ VERİYOR MU  

Posted by basketçi

VERGİSİNİ VERİYOR MU



TRT, Hakan Şükür ile 2008 yılında bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşmeye göre TRT Hakan Şükür’ e ister ekrana çıksın, ister çıkmasın ayda 80.000 (Seksen bin lira) para ödemeyi kabul etti. Bu ödeme yılın 365 gününü kapsıyordu.
Yani 12 ay boyunca her pazartesi günü Hakan Şükür’ ün -HSBC Bank Bomonti Şubesi 608-******* numaralı hesabına 14.000 (On dört bin lira para) yatıyordu.
Bu 2008 -2009 yılı için yıllık 728 bin (Dokuz yüz altmış bin lira) ve 2009-2010 yılı için 728 bin olmak üzere iki yıl için 1 milyon 456 bin TL. demekti. Hakan Şükür sadece Pazar günleri TRT’ nin İstanbul’ daki stüdyolarına gelip iki saatlik Stadyum programında konuşarak bu parayı alıyordu.
Sözleşmede dikkat çekici bir ayrıntı daha var. Sözleşmeye göre Hakan Şükür, TRT'nin daimi elemanı gibi görünüyor. Bir şirket aracılığıyla değil, doğrudan sözleşmeyi imzalıyor.
Peki pek çok şirketi denetleyen SGK yönetimine ve TRT'ye soralım. TRT Hakan Şükür'ün sigortasını yatırıyor mu?
Peki Hakan Şükür sözkonusu kazancının vergisini ödüyor mu?
Elbette referandum sürecinde mitinglerde "evet" şapkası ile gördüğümüz Hakan Şükür de, referandum da "evet" seçeneğini destekledikleri iddiasıyla yargılanan TRT yöneticileri de bu soruya "ödüyoruz", "yatırıyoruz" cevabını verecektir. Aksini düşünmek bile istemiyoruz.
Ancak biz görevimizi yapıp  kamuoyunun merak ettiği soruyu hem Hakan Şükür'e hem TRT yönetimine hem de vergi-SGK denetçilerine soralım: "Hakan Şükür'ün bu kazancının vergisi ödeniyor mu? TRT, daimi elemanı Şükür'ün sigortasını yatırıyor mu?"
İşte Hakan Şükür'ün herkesi şaşırtan o sözleşmesi ve TRT yönetim Kurulu'nun aylık 80 bin TL ödemeyi kabul ettiği kararı:








Odatv.com

Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden EğitimiPaylaş

This entry was posted on 12 Kasım 2010 Cuma at 03:25 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails