Chatman ve Iverson Yan Yana Oynar mı?  

Posted by basketçi

Chatman ve Iverson Yan Yana Oynar mı?

Yazının başlığı aslında Beşiktaşlıların aşina olduğu bir klişe…
Şifo Mehmet ile Sergen yan yana oynar mı?
Sergen ile Tümer yan yana oynar mı?
Beşiktaş bütün dünyanın duyduğu muhteşem bir transfer yaptı. Allen Iverson adı ilgili ilgisiz basketbol diye bir oyunun varlığını bilen herkesin tanıdığı bir isim. BJK taraftarı haklı olarak onun adını duydukları anda şampiyonluk beklentisi içine girdi. Aslına bakarsanız bunda haklıydılar çünkü Iverson; Denver’a ve Detroit’e gittiği anda Denver’lı ve Detroit’li taraftarlarda tıpkı BJK taraftarları gibi şampiyonluk rüyaları görmeye başlamışlardı.
Beşiktaş Cola Turca büyük bir iş yaptı ve Iverson’u getirtti fakat gerisini oluruna bıraktı. Iverson’un elinde sihirli sopa yok ve bu oyun hala tek topla 5 kişiyle oynanıyor üstelik sahada sana o topu oynatmamaya çalışan rakip 5 kişide hala yerli yerinde duruyor.
Allen Iverson takımın başına geldi gelmesine ve bunu bütün dünya duydu duymasına ama sanırım takımın koçunun ve takımın daha düne kadar en büyük yıldızı ve lideri olan Chatman’in bundan haberi yok.
Beşiktaş bu akşamki Hemofarm takımına karşı oynadığı basketbolu Iverson olmadan da aynı bu şablonla oynayabilirdi.
Sahadaki Beşiktaş Cola Turca takımı hala Chatman’ın takımı, hücumda hala her şey Chatman üzerinden dönüyor ve topların hala büyük bir kısmını Chatman kullanıyor. O zaman adama sormazlar mı?
 Iverson’u niye aldınız demezler mi?
Beşiktaş staff ‘ında ilk olarak yardımcı antrenör olarak görev yapan Burak Bıyıktay takımın koçu İhsan Bayülgen şampiyonluk arefesinde kovulunca final serisinde takımın başında koç olarak sahaya çıkmıştı. Bir sonraki sezon Murat Didin koçtu kendisi menajer. Murat Didin başarısız oldu ve kovuldu sonra takımın başına bu sefer manajer kimliğinde olan Burak Bıyıktay tekrar geldi. Bir sonraki sezon Ergin Ataman takımın başına geldiğinde hooop tekrar menajer koltuğuna. Gelip gidenler başarısız olanlar takımdan ayrılanlar tren vagonu gibi sıralanıp gidiyorlardı ama Burak Bıyıktay nedense hep oradaydı.
Şimdi Burak Bıyıktay’ın elinde bir fırsat var, rüştünü ispat etmesi gerekiyor.
Koçun ilk yapması gereken iş bu takımı Chatman’ın takımı olmaktan çıkartıp Iverson’un takımı yapması. Liderliği hem hücumda hem savunmada Iverson’a emanet etmesi. Iverson dünyanın en iyi savunmacılarından birisi ve onun başlatacağı savunma ateşi tüm takıma yayılacaktır.
Allen Iverson takıma yeni katıldı ve koçun dümeni ona teslim etmesine biraz daha zaman var belki ama bu süreci hızlandırmak ve takımın daha sert ve iyi savunma yapmasını sağlamak Burak Bıyıktay’ın yararına olacaktır. Yoksa bugüne kadar kendisinden büyük beklentiler içerisinde olmayan yöneticilerin gözüne ilk çarpacak olan adam o olacaktır.
  
                                                 İlker KESER                                                                                       
                                         basketci14@gmail.com
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi Paylaş

This entry was posted on 16 Kasım 2010 Salı at 12:05 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

Adsız  

Bilgi hatası var. murat Didin bıraktıktan sonra koçluk görevine Ufuk Sarıca getirildi.

19 Kasım 2010 13:53

haklısın ama sonuçta burak bıyıktay yine orada bir yerlerdeydi

19 Kasım 2010 15:34

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails