Euro Leage Oyuncusu Dediğin  

Posted by basketçi

 Euro Leage gibi önemli bir ligin ağırlığını her bünye taşıyamaz. Orda oynamak öncelikle yürek ister. Ermal Kuqo'da bu yürek fazlasıyla var. Efes Pilsen'e geri döndüğünde hep katkı vermesini bekledik. Onu hazırlamak koçun göreviydi sabırla bekledik ve beklenen katkı fazlasıyla gelmeye başladı. Halil Üner'in Ermal'i Fenerbahçe formasıyla oynatmaya başladığı günden bu yana katıksız bir Euro Leage oyuncusu olduğunu her fırsatta belli etti. 
Büyük bir NBA yıldızı olabilirsiniz yada çok büyük bir potansiyel ama bu sizin Euro Leage seviyesinde olduğunuzu göstermez. Bakın Jaric geldi babalar gibi oynuyor Real formasıyla, Ginobili yarın dönsün oynadığı her takımı finale taşır neden çünkü bu adamlar Euro Leage için yaratılmışlar. Josh Childress katıksız bir NBA oyuncusu ama Euro Leage düzeyinde takımını şampiyon yapabilecek düzeyde değil. Oliympiakos takımı eğer şampiyon olursa bunda katkısı üst düzey olacaktır ama sahada bir Ginobili etkisi gösterebileceğini düşünmüyorum. Jasikevicyus, Siskouskas gibi oyuncular belki NBA ayarında değiller yada oralarda tutanamazlar ama Euro Leage oynarken karşılarına Lebron gelse geldiğine bin pişman ederler adamı.
Cenk Akyol her açıdan yetenek abidesi gibi duruyor milli takımımızda dahi yıldız olabilir ama iş Euro Leage oynamaya gelince orda tıkanıp kalıyor. Serkan Erdoğan bugün belki Telekom ile eleştiriliyor ama yarın bir Euro Leage takımıyla sahaya çıksın siz o zaman görün. İbrahim Kutluay Pana'nın skor gücünü oyunun sonunda tek başına sırtlayıp takımını şampiyon yapabiliyor ama 2. lig takımı ile aynı sonuca ulaşamıyor.
Euro Leage'in havası da başkadır suyuda. İzlemesi o yüzden büyük bir keyiftir. NBA play-of'larından sonra dünyanın en iyi basketbolunun oynandığı yerdir. Hatta ilk tur maşlarını bile bir kenara ayırabiliriz. Ermal Kuqo katıksız saf bir Euro Leage oyuncusu olduğunu ispat etti, öldürücü alçak post hücumuyla bu alanda  belkide Avrupa'nın en iyisi. Efes Pilsen'in bu sezonki en iyi tarnsferi oldu şimdiden.
İLKER KESER
                                                        http://naumoski7.blogspot.com/
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi
Paylaş

This entry was posted on 6 Şubat 2010 Cumartesi at 14:47 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails