İbrahim Kutluay&Hakan Şükür  

Posted by basketçi

Her iki isim de kulüpleri açsından sembol olmuş ama yönetimleriyle veya hocalarıyla arada sırada problem yaşamış oyunculardı. Her ikisinin de ortak bir kaderleri oldu:
Her ikiside  spor yapabilecek yaş ve güce sahip olmalarına rağmen benzer sebeplerden dolayı sessiz sedasız sporu bırakmak zorunda kaldılar.
İbrahim Kutluay'ın Fenerbahçe Ülker'den afaroz edilmesinde en büyük suç Bogdan Tanjevic'indi ama Aziz Yıldırım da buna dünden razı bekliyordu.
Usta koç; İbrahim Kutluay’ın takıma dönmesine izin vermeyerek takımı hem lidersiz bırakmış hem de Gricek’den faydalanamadığı dönemlerde onu aratmayacak olan bir oyuncuyu da kaybetmişdi. Gricek ve Devin Smith iyi oyunculardı ancak lider ruhlu değillerdi maalesef, skor artıyorlar ama içlerinde takımı sürükleme gibi bir güdüleri yoktu. Oysaki bu güdü İbrahim Kutluay da fazlasıyla vardı. Gricek ve Devin Smith’i bir kenara bırakırsak bu işi yapabilecek iki kişi daha göze çarpıyordu ancak bunlardan Damir Mrsıc oldukça yaşlı Emir Preldzic ise oldukça gençti. Keşke sezon başında Aziz Yıldırım daha önce Damir Mrsıc olayında olduğu gibi İbrahim Kutluay’ında arkasında dursaydı ama eski defterler çok kalın olduğu için bunu göz ardı etti. Sezon başında Solomon’un takımdan ayrılması bir nevi kendi tercihiydi çünkü ya Bogdan Tanjevic ya ben diyerek kapıları kendisi kapatmıştı ama İbrahim Kutluay bu formayı giymeye oldukça hevesliydi. Sonra Solomon döndü ama İbrahim Kutluay asla geri dönemedi. Heniz basketbol oynayacak gücü ve yetisi olmasına rağmen şu anda sessiz sedasız emekli oldu.
Benetton Pittis’i, Real Madrid Hereros’u, Zalgiris Sabonis’i basketbolu bıraktıkları zamana kadar kadrolarında tutarak simge isimlerine vefa göstermişken en az 3 yıl daha oynayabilecek kapasitesi olan Kutluay’a kulübü her koşulda sahip çıkmalıydı.
Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi Paylaş

This entry was posted on 27 Mayıs 2010 Perşembe at 04:12 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails