Dünya Kupası Finali Oynayan Milli Takımın Altyapısı Ne Olacak?  

Posted by basketçi

Efes Pilsen basketbol takımı;  yani Dünya Kupasında final oynayan Milli Takımda yer alan oyuncuları bünyesinde büyüten kulüp 
gelecek sezon belkide ideolojik bir karar ile  artık Türk basketboluna hizmet edemeyecek.
Şu anda milli takımımız kadrosunda bulunan tam beş oyuncu Efes Pilsen altyapsından yetişti. Cenk Akyol, Barış Ermiş, Ömer Onan, Ender Aslan ve takım kaptanı Hidayet Türkoğlu altyapılarını Efes Pilsen bünyesinde aldılar, Hepsi de Türkiye şampiyonlukları yaşadıl ve tüm altyapı milli takımlarında aralıksız oynadı. Sadece bu isimler de değil:
Eğer sakat olmasaydı kadroda kesin kez yer bulacak olan Engin Atsür de Efes Pilsen fabrikasının ürünü
Sinan Güler, Kerem Tunçeri veKerem Gönlüm yukarıda ismini saydığım Cenk Akyol ve Ender Aslan ile birlikte hala Efes Pilsen forması giyiyorlar.
 NBA'e yolladığımız ilk Türk basketbolcu olan ve Euro Leage MVP'si dahil bir çok ödülü bulunan Mirsad Türkcan da Efes Pilsen çıkışlıdır.
Mehmet Okur,Hüseyin Beşok, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu ve hatta İbrahim Kutluay gibi bir çok yıldız isimde çok genç yaşta Efes Pilsen okulunun kapılarından girerek mezun olmuşlar ve Avrupa da hatta Amerika da şampiyonluk kupaları kaldırmışlardır.
Milli takım oyuncularını hakettikleri ödüllere boğanlar, o oyuncuların yetişmesinde baş mimarlık eden Efes Pilsen'i cezalandırmasınlar.

,Basketbol, NBA, TBL, Euro Leage, NCAA, Eurobasket, Euro Cup, Uleb Cup, 12 Dev Adam, Spor, Beden Eğitimi Paylaş

This entry was posted on 14 Eylül 2010 Salı at 08:32 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 yorum

Başımızda, başbakana "İnşallah 12 Eylül'de çifte zaferi kutlarız!" diyen federasyon başkanı varken, kimsenin umurunda mı?

15 Eylül 2010 00:36
basketçi  

@sarıkaya
daha düne kadar efes pilsen'in avrupa da kazandığı kupanın heykelini İstanbula diktirtmemek için uğraşanlar bugün basketbolsever kesiliyorşar
http://www.odatv.com/n.php?n=erdogan-basketbol-topuna-bira-kadehi-dedi-1509101200

15 Eylül 2010 11:08

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails